Ιδιαίτερα φωνητικής & ορθοφωνίας, Νομό Αττικής

Αντώνης Armani

Ιδιαίτερα φωνητικής & ορθοφωνίας στον Νομό Αττικής με τον Αντώνη Armani

Μαθήματα Φωνητικής & Τραγουδιού

Μαθήματα φωνητικής, βελτιώσετε την φωνή σας με καθοδήγηση και συμβουλές φωνητικής και ορθοφωνίας.Τα βασικά στα μαθήματα φωνητικής και τραγουδιού είναι μαθήματα ατομικά και έχουν ως βασικό στόχο τη γνωριμία και περαιτέρω εξοικείωση με τη φωνή ως μουσικό όργανο και ως ερμηνευτικό μέσο. Απευθύνονται τόσο σε αρχάριους όσο και σε επαγγελματίες τραγουδιστές και ηθοποιούς. Ξεκινάει με την κατανόηση του μηχανισμού παραγωγής ήχου του ανθρώπινου σώματος. Οι ασκήσεις ενεργοποίησης της διαφραγματικής αναπνοής παρέχουν την επιθυμητή "υποστήριξη" του ήχου κάνοντας τη φωνή του τραγουδιστή πιο δυναμική και προβολική. Στη συνέχεια προχωράμε σε ασκήσεις που απομονώνουν το κάθε ηχείο του ανθρώπινου σώματος έτσι ώστε η φωνή να ελέγχεται σαν μουσικό όργανο. Η ανάπτυξη της δύναμης των φωνητικών χορδών είναι και αυτή αποτέλεσμα συγκεκριμένων ασκήσεων που δημιουργούν σταθερότητα στην εκτέλεση των τραγουδιών. Τα μαθήματα τραγουδιού γίνονται σε έναν απο τους πιο σύγχρονους ειδικά διαμορφωμένους χώρους στην Αθήνα. Το σωστό ηχητικό περιβάλλον δίνει τη δυνατότητα στον μαθητή να εχει πραγματική εικόνα της φωνητικής του τοποθέτησεις.

Μαθήματα Φωνητικής, Μαθήματα Ορθοφωνίας, Αντώνης Armani
Μαθήματα Ορθοφωνίας & Άρθρωσης

Μαθήματα και ασκήσεις ορθοφωνίας για καθαρή, όμορφη φωνή και αποτελεσματική επικοινωνία. Τα βασικά στα μαθήματα ορθοφωνίας είναι μαθήματα ατομικά, απευθύνονται σε τραγουδιστές, ηθοποιούς καθώς και ανθρώπους που χρησιμοποιούν τον λόγο ως βασικό εργαλείο της δουλειάς τους. Εστιάζει στην ανάλυση του μηχανισμού παραγωγής λέξεων και την εξάσκηση του φθογγοδιαπλαστικού συστήματος. Περιλαμβάνει ασκήσεις για τα χείλη, το σαγόνι και τη γλώσσα, με σκοπό ο μαθητής να επιτύχει σωστή άρθρωση σε ορισμένα σύμφωνα, όπως π.χ. το ρο, το σίγμα, να αποφεύγει τον ψευδισμό και να αποκτήσει διαύγεια στον λόγο. Μέσω της εξάσκησης των φωνητικών χορδών και την υποστήριξη του ήχου αποτρέπεται η βραχνάδα και το σπάσιμο της φωνής. Επίσης επιτυγχάνεται η σωστή προφορά στις ξένες γλώσσες και τραγούδια (swash system). Η ταχεία και καθαρή άρθρωση των λέξεων είναι ένας απο τούς στόχους της ορθοφωνίας.

Θεωρία

Το μάθημα Θεωρίας είναι ομαδικό και διαρκεί μία ώρα. Απευθύνεται σε τραγουδιστές που θέλουν να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις θεωρίας της μουσικής. Ξεκινώντας από βασικούς όρους της μουσικής σημειογραφίας (μαθαίνοντας να διαβάζουν μία παρτιτούρα), προχωράνε στην κατανόηση των μουσικών διαστημάτων, των μουσικών κλιμάκων και των βασικών αρχών της αρμονίας. Επίσης εξασκούνται στο Solfège, στο a capella τραγούδι και στην μουσική ορθογραφία (dictée).

Μαθήματα Βιωματικού Αυτοσχεδιασμού

Στο μάθημα του βιωματικού αυτοσχεδιασμού ο ηθοποιός ασκείται μέσα στις συνθήκες να αντιδρά αυθόρμητα πανω στη σκηνή. Ενεργοποιούνται τα εκφραστικά του μεσα σε όλα τα επίπεδα (σωματικό, νοητικό, ψυχολογικό, πνευματικό). Απελευθερώνεται η μπλοκαρισμένη ενέργεια του ηθοποιού και αναδεικνύεται το "υλικό" που θα χρησιμοποιήσουμε στην πραγμάτωση των ρόλων.

Μαθήματα Υποκριτικής

Με το μαθήματα υποκριτικής ανακαλύψτε τη σχέση του λόγου με τη στάση του σώματος, αλλά και το πώς μπορεί ένα ζωντανό σώμα να δώσει μεγαλύτερη αξία στη σκηνική σας παρουσία. Αποκτήστε τη δυναμική που απαιτείται κάθε φορά μαθαίνοντας να την προσαρμόζετε και να τη χρησιμοποιείτε ανάλογα. Ασκήσεις χαλάρωσης και λόγου βοηθούν στη βελτίωση των εκφραστικών μέσων. Στόχος του εν λόγω μαθήματος είναι να μάθουμε πως προσεγγίζουμε έναν ρόλο, πως να φύγουμε απ ́τον εαυτό μας για να υποδυθούμε κάποιον άλλον και να ανιχνεύσουμε τα εκφραστικά μέσα και τις δυνατότητές μας μέσα από μια πρώτη, στοιχειώδη επαφή με θεατρικά κείμενα. Πως θα εκφράσουμε τα συναισθήματά μας, πως θα σταθούμε στην σκηνή, πως θα τοποθετήσουμε την φωνή μας.

Μαθήματα Υποκριτικής Παράστασης

Θεατρικοί κώδικες,διαδικασία πρόβας,ένα workshop για να ανιχνεύσει και να διευρύνει ο καθένας τα ερμηνευτικά του μέσα και όρια. Όλα τα παραπάνω κι άλλα πολλά, με αφορμή ένα θεατρικό έργο και μια παράσταση στην οποία θα καταλήξουν τα μαθήματα. Το μάθημα υποκριτικής παράστασης είναι ομαδικό, διαρκεί 1,5 ώρες και απευθύνεται σε ηθοποιούς και τραγουδιστές έχοντας σαν στόχο την ερμηνευτική προσέγγιση ενός ρόλου. Μέσα από την τριβή με διάφορα είδη κειμένων (θεατρικά έργα, τραγούδια, διηγήματα, ποιήματα) οι μαθητές περνάνε από την ανάγνωση στην ερμηνεία και την υπέρβαση που απαιτείται προκειμένου να υποδυθούν τον χαρακτήρα που τους ζητείται. Ο αυτοσχεδιασμός, η χρήση όλων των εκφραστικών μέσων και οι ασκήσεις υποκριτικής αναπτύσσουν την δημιουργικότητα του μαθητή και τον βοηθούν να απελευθερωθεί, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας θεατρικής ή μουσικής σκηνής.

Musical

Το μάθημα Musical συνδυάζει αρμονικά το Τραγούδι με την Υποκριτική και το Χορό και παραδίδεται ως συνδιδασκαλία από τους Αντώνη Αρμάνι και Γεωργια Καραμερου. Η σύμπραξη υποκριτικής, χορού και τραγουδιού καθιστούν το μιούζικαλ απαιτητικό, προκλητικό όσο και γοητευτικό πεδίο για τον καλλιτέχνη. Το μάθημα επιδιώκει να εισάγει τον μαθητή σε πραγματικές συνθήκες παραγωγής ενός μιούζικαλ. Η παράλληλη δουλειά πάνω στην τεχνική και το στυλ του μιούζικαλ, σε τραγούδι και κίνηση, είναι η καινοτομία αυτού του μαθήματος. Το μάθημα ξεκινάει με φωνητικό και χορευτικό ζέσταμα δημιουργώντας το υπόβαθρο έτσι ώστε να περάσουμε στον τομέα του μιούζικαλ ρεπερτορίου, το οποίο περιλαμβάνει solo και ομαδικά τραγούδια, αντιπροσωπευτικά από όλα τα στυλ μουσικού θεάτρου. Η διδασκαλία επικεντρώνεται στην παρουσίαση αποσπασμάτων από Broadway Musicals (live τραγούδι, original χορογραφίες Bob Fosse, κ.α.). Το υλικό του μαθήματος παρέχεται για μελέτη και περιλαμβάνει τις παρτιτούρες των τραγουδιών, props, κ.α.

Μαθήματα Υποκριτικής στην Κάμερα

Σειρά μαθημάτων που εκπαιδεύουν στην τεχνική Υποκριτικής μπροστά από την Κάμερα. Ο στόχος είναι μέσα από σκηνές να μάθουμε πως κινούμαστε σε σχέση με το σκηνικό (σετ) τον παρτενέρ μας και την κάμερα. Μαθαίνουμε πως βρίσκουμε τα ερεθίσματα που δημιουργούν συμπεριφορά και αναδύεται ο ρόλος εύκολα και γρήγορα. Εργαλεία μαθητείας είναι:

 • Ρυθμός ομιλίας μπροστά στην κάμερα
 • Ερεθίσματα χώρου και χρόνου
 • Απόσταση που απαιτείται μεταξύ του παρτενέρ και της κάμερας
 • Αισθήσεις και δράσεις. Ενεργητικά ρήματα που δημιουργούν τον ρόλο
 • Εκκίνηση σκηνής μπροστά στην κάμερα
 • Τρόποι προετοιμασίας του ρόλου
 • Συγκίνηση και Συναίσθημα

Εργαζόμαστε ανά δύο πάνω σε σενάρια από τον αμερικάνικο κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Μαθήματα Jazz

Η Jazz ως είδος χορού έχει βαθιές αφροαμερικανικές ρίζες, ενώ άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα διαδεδομένη κατά τις δεκαετίες του 1920 - 1940. Μεταγενέστερα εξελίχθηκε σε ένα σύγχρονο - μοντέρνο είδος χορού, επηρεασμένο απο τις εκάστοτε μουσικές επιταγές,(Pop, R'n'B, Hip-Hop, Latin κ.α.), με ιδιαίτερες απαιτήσεις, αφού συμπεριέλαβε στο βηματολόγιό της κινήσεις από τον κλασικό χορό - μπαλέτο, όπως οι ισορροπίες, οι στροφές, τα άλματα. Το στοιχείο της θεατρικότητας δε, είναι αυτό που την χαρακτηρίζει.

Το μάθημα ξεκινάει με μια σειρά πολύ συγκεκριμένων ασκήσεων οι οποίες στόχο έχουν αρχικά την προθέρμανση και στη συνέχεια την ενδυνάμωση και ελαστικοποίηση του μυϊκού συστήματος. Ακολουθεί εκμάθηση απλών χορευτικών συνδυασμών, που στο πέρας των μαθημάτων γίνονται πολύπλοκοι και απαιτητικοί, από άποψη ρυθμού, έντασης, δυναμικής αλλά συγχρόνως και πιο ενδιαφέροντες. Μέσα από τις χορογραφίες οι μαθητές θα εξελίξουν την χορευτική τεχνική τους, θα εξοικειωθούν με την κίνηση στα τρία διαφορετικά επίπεδα (ψηλό, μεσαίο, χαμηλό), στην αλλαγή κατευθύνσεων, θα αποκτήσουν πλαστικότητα και εκφραστικότητα στην κίνησή τους και θα καλλιεργήσουν την μουσικότητα τους μέσα από την εναλλαγή των ρυθμικών μοτίβων. Με την παρακολούθηση του μαθήματος αυτού ο μαθητής δουλεύει το σώμα του και το μυαλό του πολυδιάστατα, διασκεδάζει με το ποικίλο σύγχρονο μουσικό ρεπερτόριο, ενώ εκτονώνει ευχάριστα και δημιουργικά την ενέργειά του.

Personal Staging

Ατομικό μάθημα κινησιολογίας με στόχο την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του μελλοντικού performer. Το μάθημα περιλαμβάνει τη γνωριμία του μαθητή με το σώμα του ως εκφραστικό μέσο, την μυική ενδυνάμωση, τη μύηση στα μυστικά της σκηνικής παρουσίας και την εισαγωγή σε διάφορα χορευτικά στυλ μέσω μικρών χορογραφιών. Επίσης, για τους μαθητές που είναι ήδη επαγγελματίες τραγουδιστές το μάθημα χτίζεται πάνω στο ρεπερτόριο τους.

Μαθήματα Κινησιολογίας

Μάθημα κίνησης για ηθοποιούς βασισμένο στον αυτοσχεδιασμό με τεχνικές σύγχρονου χορού (Limon) και στοιχεία σωματικού θεάτρου (Σχολής Zacque Lecoq και ομάδας complicite).

Στόχοι του μαθήματος
 • Ενδυνάμωση του άξονα (κορμός, άνω και κάτω άκρα) με βάση τις τεχνικές σύγχρονου χορού της σχολής Limon.
 • Συνειδητοποίηση της προσωπικής ροής ενέργειας του σώματος.
 • Έκφραση της λειτουργίας αυτής μέσω ασκήσεων σωματικού θεάτρου βασιβμένο στον αυτοσχεδιασμό.
 • Αύξηση της αντίληψης και ειλικρίνεια της ύπαρξης στη σκηνή. Γνωριμία με ένα διαφορετικό τρόπο σωματικής έκφρασης που σε απελευθερώνει.
 • Πως μπορεί το σώμα μας, με τη βοήθεια της μουσικής να ανοίξει με ένα διαφορετικό τρόπο τουςορίζοντές μας και να μας κάνει τους ίδιους δημιουργούς.

Μαθήματα Κίνησης ‐ Αυτοσχεδιασμού

Το μάθημα κίνησης και αυτοσχεδιασμού περιέχει θεατρικά παιχνίδια, μικρές χορογραφίες, βασική τεχνική, ασκήσεις κίνησης, ρυθμικής, αυτοσυγκέντρωσης, παρατηρητικότητας, εμπιστοσύνης, ετοιμότητας, χαλάρωσης, αυτοσχεδιασμούς (θεατρικούς και κινησιολογικούς), παιχνίδια φαντασίας. Έχει στόχο να διεγείρει την δημιουργική φαντασία, να βελτιώσει την παρατηρητικότητα και να αφυπνίσει την μνήμη (τα τρία βασικά εργαλεία στη δουλειά ενός καλλιτέχνη). Να γνωρίσει ο μαθητής το σώμα του, να το "ξυπνήσει" και να το κάνει πιο εκφραστικό. Να το χρησιμοποιεί όχι μόνο σαν μέσο αναπαράστασης αλλά και ερμηνευτικά σαν πηγή ιδεών και νοημάτων. Να μάθει να ελέγχει την γλώσσα του σώματος ενισχύοντας έτσι την αλήθεια του ρόλου, κατανοώντας τα μηνύματα που το σώμα του στέλνει και πώς τα εισπράττουν οι άλλοι. Μεγάλη προσοχή θα δοθεί στην αύξηση των σωματικών ικανοτήτων (δύναμη ‐ αντοχή ‐ ελαστικότητα ‐ αντανακλαστικά) και στην όξυνση της αντίληψης ως προς τον χώρο και το χρόνο.